In het kader van bijbels en duurzaam koken zijn er allerlei mooie boeken te verkrijgen.
Hieronder een aantal boeken waar u aan zou kunnen denken.
Sommige inclusief een boekbespreking.
Onderaan de pagina vindt u een aantal boeken waar we uit mochten putten maar die niet meer te verkrijgen zijn.
Recente recensies
Zoek de verschillen:
–Zalig Zoet -Vanessa van Koppen en
–Zalig gebakken –Marian Geurtsen en Bep Willers-van Oostwaard
Proef en zie– een culinaire reis door de bijbel
– Margaret Feinberg
Eten met geweten
– Hein Stufkens
Bijbels Culinair
Aan tafel — koken voor groepen in de kerk
– Han Wilmink
Aan tafel! – bijzondere Europese streekgerechten
– Janny de Moor
Alleen de geur blijft hangen – herinneringen aan een eetmoment
– Culinair Historisch Kookmuseum De Vleer
Arabisch Kookboek – authentieke recepten van Marokko tot Oman
– Janny de Moor
Beproefde recepten uit de kloosterkeuken (in Amerika)
– Broeder Victor-Antoine d’Avila-Latourrette
Bijbels Culinair
– Han Wilmink
Clara’s Bron
– Zusters Clarissen Beatrys Corveleyn en Elisabeth Luurtsema
Creatief vasten – culinair dagboek voor de Veertigdagentijd
– Karel J. de Krijger
Culinaire bijbel – eten en drinken in de bijbel
Hemelse recepten – gerechten uit het Midden-Oosten en de joodse traditie
– Wina Born
De joodse keuken – recepten en verhalen uit de hele wereld
– Hyman, Clarissa
Gezond leven, bezield eten
-Chiara Bots
Hemelse Spijzen – een jaarkrans van recepten en hun diepere betekenis
– Tini Brugge en Gert Vos
Het kruidenboek van broeder Guy
– Broeder Guy van Leemput
Kloosterkeukens en recepten
Thera Coppens
Koken in Kleur – van robijnrode rijst tot gitzwarte kroketjes
– Vardit Kohn en Galit Hahn
Koken met bezieling – De smaak van het jaar in 48 recepten
– Han Wilmink en Tini Brugge
Koken met passie -40 smakelijke recepten voor de vastentijd
– Han Wilmink
Natuurlijk lekker – Koken volgens het Genesis principe
Wijnanda Hogendoorn
Proef en geniet – Overheerlijke recepten uit de bijbel
– Rena Rossner
Traditionele Feestgerechten – het jaar door
Wil en Netty Engels- Geurts
Vegetarische Variaties -Koken op kleur
– Sonja van de Rhoer
Wilde venkel & rabarber – en andere culinaire genoegens uit de volkstuin
– Caroline Zeevat en Ans Withagen
Met dank, maar niet meer verkrijgbaar
Lekkere Joodse Recepten
Samengesteld door E. Cortissos- Zeldenrust en R. Polak-van Moppes.
Uitgegeven door Stichting Vrienden van de Jeugdalljah,
Postbus 53164, 1007 RD Amsterdam, 1994
Websites met duurzame recepten
We doen alles voor peulvruchten: marketing, voorlichting, promotie en innovatie. Waar het ons om gaat is dat de peulvrucht de plek krijgt die ze verdient op het Hollandse bord. Waarom? Peulvruchten zijn gewoon geweldig.
Vier de Seizoenen – de mooiste recepten van Odin Geldermalsen
Estafette Assiociatie CV, 2006
Bakkerijwiki.nl van het Bakkerijmuseum in Hattem
De Bakkerijwiki is een onderdeel van het project “Digitale rondgang door de bakkerij”, dat door het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is uitgevoerd.
In de Bakkerijwiki en het daarmee verbonden Calendarium leggen wij uit wat er allemaal bij brood en banket komt kijken, nu, maar vooral vroeger. U kunt er zowel recepten vinden, als folklore en geschiedenis. Voor de overzichtelijkheid zijn de onderwerpen over drie kringlopen verdeeld:
de kringloop van het graan
de kringloop van het jaar
de kringloop van het leven.
Daarnaast worden nog tal van andere onderwerpen behandeld die met het ambacht van bakker en gebruiken rond brood en banket te maken hebben.