Zalmfilet met lente-uitjes

Ingrediënten

24 lentje-uitjes
200 ml droge witte wijn.
8 stukken verse zalmfilet (á 125-150 gram)
2 eetlepel citroensap
1 eetlepel peterselie fijngehakt
50 gram boter

 

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de wortel aanzet en een klein stukje van het groen van de lente-uitjes af.
Halveer dikke lente-uitjes eventueel in de lente. Leg de lente-uitjes naast elkaar in een lage ovenschaal en strooi er wat zout en peper over. Schenk de wijn in de schaal.

Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en citroen sap. Leg ze haaks op de lente-uitjes.
Strooi peterselie over de zalm en lente-uitjes.
Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel over de zalm en lente-uitjes.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak ze in 20 minuten tot de zalm gaar is.

 

Bron:
Broeder Rangel ofm  – Megen

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Pasen, Pinksteren, Zomertijd met de tags , . Bookmark de permalink.