Zweedse paaskoekjes

Ingrediënten 

150 g boter
150 g meel
75 g aardappelmeel
60 g basterd suiker
1 geklopt ei
geschaafde amandelen of noten

 

 

 

 

Bereiden

Meng de boter met suiker en daarna met de twee soorten meel (of gebruik een mixer) om er een stevig deeg van te maken. Rol het uit tot maximaal 1 cm dikte.
Snijd er ca. 8 cm doorsnee cirkels uit en vouw ze tot halve cirkels. Bestrijk die met het losgeklopt ei.
Strooi daarover de amandelen of fijn gehakte stukjes noot.
Bak ze op 180 graden ca. 10-15 minuten tot ze knapperig zijn.
Laat de koekjes afkoelen en bestrooi ze als laatste met de poedersuiker.

Vullen met amandelspijs maakt het nóg lekkerder.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Paastijd, Pasen met de tags , , , . Bookmark de permalink.